Werkwijze - stapje voor stapje

Een zoektocht naar je roots is een heel grote stap, en als je echt zover bent kun je hieronder de werkwijze van Siri vinden:

In deze heftige covid-tijd is het (bij uitzondering) tijdelijk mogelijk om een zoektocht te doen zonder dat je zelf meteen afreist naar Sri Lanka. Op het moment dat het weer mogelijk is om naar Sri Lanka te reizen, zal dit weer een eis zijn vanuit Siri.

Lees de onderstaande werkwijze van Siri aandachtig door, om zo te checken of dit bij je past. Dit is namelijk niet altijd het geval.
Verzamel zo veel mogelijk informatie. Denk hierbij aan een geboortecertificaat (vooral die in het Singalees), overige adoptie-documenten, adressen, namen en foto's. Alles kan belangrijk zijn.
Een zoektocht met Siri kun je alleen doen als je zelf in Sri Lanka bent. Dit doen we vanwege twee redenen. 1/ De kans op een succesvolle zoektocht is dan het grootst 2/ Als we familie vinden is het noodzakelijk om die direct te kunnen ontmoeten.
Wij raden aan om niet alleen af te reizen. Siri (en zijn familie) is er voor je, maar iemand meenemen die je vertrouwt en die je kan helpen in deze pittige periode is zeer wenselijk.
Als je de zoektocht doet, vindt Siri het belangrijk dat deze op nummer 1 staat. Natuurlijk is er tijd voor ontspanning, maar dit mag niet ten koste gaan van de zoektocht.
Siri gelooft in een actieve deelname aan de zoektocht. Je gaat met Siri mee op zoek en ontdekt samen het land.
Tijdens de zoektocht verblijf je in het guesthouse van Siri, om zo elkaar te leren kennen en om alle scenario's te bespreken.
Zoektochten hoeven niet lang te duren. Ga uit van een doorlooptijd van ongeveer twee weken. Siri is aanwezig bij alle bezoeken aan je familie, en zal de gesprekken vertalen en zorg dragen dat alles zo discreet en soepel mogelijk verloopt.
Siri helpt de geadopteerden die de zoektocht serieus nemen, en op zoek zijn naar een blijvende relatie met Sri Lanka, met Siri, en (hopelijk) hun biologische familie.
Pas jij in dit plaatje? Neem dan contact op met hem. Dit kan in het Nederlands, omdat de (eerste) communicatie verloopt via een Nederlandse vriend van Siri.